lunes, 30 de junio de 2008

DISNEY CHANNEL

Enrere havien quedat els temps on desitjaven arrivar a casa per a vore "Barrio Sesamo" o el "Inspector Gadget" després de les notícies del cap de setmana. La televisió s´ha convertit en una lluita feroç per l´audència sense importar el seu fi educatiu.
Els espais infantils han anat deixant pas a programes del cor, telenoveles o altre tipus de "telebasura".
Per tot açò, i conscient de la sort que havem tingut els de la meva generació, crec que és una bona notícia que DISNEY CHANNEL entre a partir de demà 1 de juliol en la TDT.
I es que els xiquets tenen que vore dibuixets i no a la Campanario o al Farruquito.
Ho podreu vore en el canal que fins ara s´anomenava "Fly Music".

domingo, 29 de junio de 2008

CAMPIONS!!!


Per fi, tant de patiment ha servit per alguna cosa. Ens ho devien a tota una generació que ha sofrit amb la falta a Luis Enrique, el Gandul, el penal fallat per Raul i moltes injusticies més per a una fabulosa selecció.
Per a mi, i supose que molts estareu amb mi, Marcos Senna ha sigut junt a Casillas el millor de la selecció.
Ha guanyat el TIKI TAKA que altres vegades ens ha avorrit, la experiència de jugadors com Torres, Xabi Alonso o Cesc en altres tipus de futbol i per damunt de tot, el gran enteniment entre tots el jugadors. Gràcies Espanya per donar-nos per fi aquesta alegria. Visca Espanya!!!!!

viernes, 27 de junio de 2008

SALT


Avui vos presente un favulos programa anomenat SALT en la versió 3.0, per als que voleu millorar el vostre nivell de valencià, presentar-se a alguna de les proves que convoca la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià, corregir algun text, ...
Amb aquest programeta podreu traduir textos del castellà al valencià i a l´inversa, aprendre totes les conjugacions verbals i infinitat de coses més relacionades amb el valencià.
A continuació, vos deixe el enllaç de descàrrega directa:
http://www.edu.gva.es/polin/val/salt/apolin_salt.htm

miércoles, 25 de junio de 2008

LA FI DE LA LÀMPARA INCANDESCENT


Seguint els pasos de Australia, avui s´ha aprovat al congrés una proposició de llei amb la que en un periode de 3 anys es prohibirà l´utilitzatció de la bombeta de Edisson del 1879.
Vaig a nombrar-vos les alternatives que existeixen actualment:

- Làmpares fluorescents. S´utilitzen per iluminar grans superficies degut al seu baix consum i la llum difusa que produeixen.

- Làmpares fluorescents compactes. Son la gran alternativa actual a làmpara incandescent. Poden donar llum blanca (freda) o groga (càlida) segons la instància que es vullga iluminar. No són recomanables per llocs de pas - consumeixen molta energia en els moments inicials- o per a exteriors - no funcionen bé amb humetats elevades. El seu consum és molt baix i la seva durada molt llarga. Els incovenients són el seu preu encara que s´acava amortizant i la seva destrucció, ja que, contenen mercuri i per tant, han de depositar-se en contenidors apropiats.

-Làmpares LED. Aquestes no són noves precisament, ja que, les venim gastant en els controls remot del televisor, indicadors de funcionament en maquinaria, etc. Degut als avanços que s´han aconseguit, estan començant a gastar-se en iluminació gràcies sobre tot a la obtenció del color blanc. Són les que menys energia gasten i més duren (fins 20 anys). Estan implantant-se amb força en el semàfors i les llums dels automòvils.

- Làmpares halògenes. Són les més utilitzades en la iluminació del hogar. El seu consum és sensiblement més baix que les incandescents encara que la disipació d´energia en forma de calor és molt gran. Són apropiades per zones de pas o estàncies en les que no es remanga molt de temps. Reprodueixen molt bé la llum solar.

- Làmpares de silici. Són l´esperança per a la iluminació mundial a mig termini. Transforma pràcticament tota l´energia en llum i s´espera que apareguen les primeres en 2012.

martes, 24 de junio de 2008

Colisionador de hadrones


En la ciutat de Ginebra (Suiza) està quasi preparat el acelerador de partícules més gran del mon. L´aparell és un tunel de 27 km de circunferència amb el que es faran xocar partícules a alta velocitat.
L´experiment està previst per a novembre d´aquest any i en ell volen resoldres questions com:

* Qué es la masa (se sabe cómo medirla pero no se sabe qué es realmente)
* El origen de la masa de las partículas (en particular, si existe el bosón de Higgs)
* El origen de la masa de los bariones
* Cuántas son las partículas totales del átomo
* Por qué tienen las partículas elementales diferentes masas (es decir, si interactúan las partículas con un campo de Higgs)
* El 95% de la masa del universo no está hecho de la materia que se conoce y se espera saber qué es la materia oscura
* La existencia o no de las partículas supersimétricas
* Si hay dimensiones extras, tal como predicen varios modelos inspirados por la Teoría de cuerdas, y, en caso afirmativo, por qué no se han podido percibir
* Si hay más violaciones de simetría entre la materia y la antimateria

Hi ha moltes veus que diuen que podria provocar la fi del mon si hi haguera una xicoteta fuga de energia. També que podria obrir un forat negre que ho engulira tot.
No falten els frikis que venen del segle 24 i diuen que 2008 és el any 0 per als viatges en el temps. Bé, de totes maneres, alguna cosa important es porten entre mans, ja que, si el nostre govern ha invertit aquest any 53.929.422 de euros alguna cosa tindrà que obtindre a canvi. Esperem que siga en benefici de la ciència.

domingo, 22 de junio de 2008

A per Rusia!!!



"Italia, che peccato!
Fuori ai rigori con la Spagna "

La Gazzetta dello Sport

viernes, 20 de junio de 2008

FIREFOX 3.0


Ja està disponible la versió 3.0 del Mozilla Firefox. Segons el diari El Pais en 24 h que porta disponible s´han produit 8 millons de descàrregues. Per als que gasteu aquest navegador ací teniu el enllaç de descàrrega:
http://www.mozilla-europe.org/es/firefox/

jueves, 19 de junio de 2008

Crisi energètica

En aquests dies de màxims històrics en el preu del petroli, em pregunte si el problema no serà la sol.lució en si mateix. Pot sonar un poc estrany però crec que no anem a canviar el nostres hàbits de vida fins que no tingam l´aigua al coll, es a dir, i encara que em toque a mi també la butxaca, si el petroli segueix amb aquesta dinàmica alcista obligarà als governs i a nosaltres mateixos a buscar altres alternatives.
Les alternatives al petroli són reals en molts casos (eòlica, solar tèrmica, solar fotovoltaica, hidráulica, ...) però sempre tenim que els interesos econòmics primen sobre els mediambientals.
Es necesari el tancament del cicle del carboni, o siga, emitir la mateixa cantidad d´aquest element que el que fixen les plantes.
El problema es plantetja en uns pocs anys quant el petroli, metalls, etc comencen a minvar. No vullguera pintar un escenari pesimiste de guerres continues pels recursos i m´agradaria pensar en una nova cultura de reciclatge i recuperació - cadenes de desmontatge de vehicles per a fer-ne de nous - tancant també així el cicle dels metalls i materies primeres.
Per sort o per desgracia, ens ha tocat viure aquesta època i no ens queda altra opció que posar-se mans a l´obra cada un en la mesura que puga.
Açí teniu algunes pàgines per als que vos interese el tema:
www.crisisenergetica.org
www.energias-renovables.com
www.lageneraciondelsol.com

martes, 17 de junio de 2008

Les guerres inventades

Després de la intensa lluita que ha portat el govern del senyor Camps contra les emisions de TV3 al Pais Valencià i contra Acció cultural del Pais Valencià, per fi es veu la llum al final del tunel. La Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana han arrivat a un acord mitjançant el qual, es podrà vore Canal 9 a Catalunya i TV3 al Pais Valencià.
Açò arriva després de tancar el repetidor del port de la Carrasqueta el passat desembre i intentar sense conseguir-ho el de la zona de València. Esperem que tot s´arregle i ens deixen en pau els polítics amb les seves lluites en guerres inventades.


L´INICI

Hola, avui comence aquest blog que com molts blogaires supose que tenim unes inquetuds i volem trasmetrer-les al demés.
Amb aquest blog vull mostrar les meves inquetuds en qualsevol àmbit i deixar-les a disposició del que vullga llegir-les. Des del meu punt de vista, el blog és una revolució equivalent al naixement d´internet, ja que, permet a la gent donar la seva opinió i compartir-la amb els demés, que és el important.

Bé, perdoneu que no m´haja presentat:

em dic Manel Bas Torró, soc llicenciat químic i visc a Ontinyent de moment, ja que, en uns mesos vaig a viure amb la meu novia (Eva) a Benicolet. Ja vos aniré contant com em va amb aquesta aventura. De moment el poble de Benicolet no disposa de ADSL però espere que açò canvie en breu.

Espere que vos agrade aquest blog.

Puntuación