martes, 26 de enero de 2010

Energia amb denominació d´origen


L´obtenció d´energia és i serà un dels problemes més importants del ser humà en les pròximes dècades. Fins fà uns quants anys no importava quin us li donavem a l´energia ni l´eficiència amb què l´utilitzavem. Però de repent no es parla d´altra cosa al mitjans de comunicació, ja que, ens enfrontem a una crisi energètica sense precedents.
La crema de combustibles fòsils té data de caducitat i a més, seran necessaris canvis profunds en la manera de gastar l´energia.
Com és possible que un pais com el nostre amb gran quantitat de sol, vent, massa forestal, etc tinga tanta dependència de les centrals nuclears de França o el gas d´Argèlia. Doncs crec que no s´han fet les coses bé des de fà un grapat d´anys.
És d´extrema importància que l´energia es produeisca el més prop possible d´on va a ser utilitzada per a minimitzar la dependència de l´exterior i desenvolupar les economies locals.
En aquesta línea, l´altre dia vaig llegir al periòdic que una nova planta de producció de pellets ha naiscut a Montaverner. Així, aquestes empreses trituren les restes de podes, netetjes de serres, ... i després les comprimeixen generant els pellets. D´aquesta manera l´energia que desperdiciem cremant les restes de podes poden aprofitar-la per a calfar aigua o calefactar la nostra casa.
Em pareix que és una bona notícia per a una regió amb una economia bàsicament rural i que pot aprofitar les seues deixalles per a produïr energia renovable.
Ací teniu la pàgina de l´empresa per si és del vostre interés:
http://naturfoc.com/index.html

Puntuación