domingo, 13 de marzo de 2011

MIRAR ENRERE PER PODER AVANÇAR


En algún article ja vos he parlat de quan jo anava amb mon pare i supose que vosaltres també amb el vostre, per tornar el "casco" de les begudes a la tenda d´ultramarins habitual i així, recuperar els diners dels envasos. Allò va quedar com un record llunyà i nostàlgic de la nostra infància però que al mateix temps ens pareix d´altra època i molt antiquat, veritat? Doncs, després de 30 anys d´utilitzar envasos d´un sol us, pareix que aquest sistema funcionava, ja que, actualment tenim un problema molt seriòs amb els residus conformats en gran majoria per envasos plàstics.

El reciclatge, després dels anys, no ha gaudit de l´acollida ni el seguiment esperat malgrat les succesives campanyes publicitàries a TV, ràdio i, fins i tot, als col.legis.
Tot aquest esforç de conciènciació ha fracasat estrepitosament,ja que, com voreu al vídeo que adjunte només ha servit per arrivar a un míser 15 % de recuperació del total de residus que generem.

Com no podia ser d´altra manera, els paisos del nord d´Europa ja han implantat un sistema anomenat Sistema de Depósito, Devolución y Retorno (SDDR) que consisteix a pagar primer per l´envás i recuperar aquests diners quan el tornes en llocs habilitats, es a dir, el que feiem amb els nostres pares però adaptat als nous temps.

Amb tot açò, ha sorgit una associació anomenada RETORNA que vol impulsar esta metodologia a Espanya, ja que, els resultats obtiguts en paisos com Alemanya, Finlandia o Canadà ha sigut d´un èxit rotund amb més del 95 % dels envasos reciclats.

Vos deixe el vídeo que parla del SDDR:

http://www.youtube.com/watch?v=XmU1w0tyvi0&feature=player_detailpage

Puntuación