miércoles, 2 de julio de 2008

EL NOM DE LA LLENGUA


Supose que molts de vosaltres haureu llegit aquest meravellós llibre que parla de les arrels de la nostra llengua, però no volia parlar-vos precisament d´aquest llibre sino d´una notícia que he llegit avui al PAIS.
És tracta de la decisió del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) el qual ha fallat a favor de les universitats de València i Alacant. La història és que el govern del "senyor" Camps havia dictat ordre de no reconeixer la Llicenciatura de Filologia Catalana per accedir a les plaçes de l´ESO. Als aspirants a aquestes plaçes se´ls obligava a fer la prova de coneixements de valencià cosa que em pareix ridícula.
Com ja vos deia en un altre artícle anterior, segueix pensant que la unitat de la llengua és un fet des del mon universitari i social, i tot el demés són invencions dels polítics. A banda estan els analfabets o que parlen del valencià dient que no té res a veure amb el català mentre no en saben res de la nostra llengua. Simplement és dediquen a sembrar la discòrdia creant per exemple la Academia valenciana de la llengua quan ja existia l´Institut d´estudis catalans, que també és el nostre. Després davant de les càmeres diuen que fomenten l´us del valencià. Ja, ja. "Vayase señor Font de Mora, vayase!!!"

No hay comentarios:

Puntuación