miércoles, 20 de agosto de 2008

LA SGAE ATACA DE NOU


Després de l´aplicació del famós canon que grava tots el productes electrònics amb posibilitat de còpia de continguts amb copyright, ara la SGAE pretén que s´instaure el model francés de tres avisos per descàrrega de continguts en programes P2P. Així, quan descarregues una cançó, pel.lícula, etc amb l´Emule t´apareixeria un misatge avisant que estàs fent alguna cosa il.legal. Et donen tres avisos i si no fas cas, et lleven la conexió d´ADSL.
A este pas, el senyor Teddy Bautista (president de la SGAE) aconseguirà que tornen les tortures medievals per als internautes. "T´has descàrregat l´última cançó de Bisbal!!, estireu-lo amb el cavalls fins que pague".
Alguna volta heu pensat on van a parar els diners del canon -118 milions d´euros s´esperen en 2008- que graven els cd´s, gravadores, pendrive, etc. Doncs a la butxaca de la SGAE perquè als artistes només els arriva el 6% de la recaptació, i la resta on va?. A més, sols cobren uns pocs afortunats (Ramoncín i companyia).
Per altra part, cada volta que comprem un cd o dvd estem pagant pel dret a copiar l´obra d´uns quants artistes, i el més segur és que utilitzem aquests soports per qualsevol altra cosa.
A continuació, teniu un llistat del canon que grava a alguns dispositius:


Feu click en l´imatge per vore-la millor.

El que està clar que els artistes tenen que menjar i tampoc es pot permetre la còpia privada amb afan de lucre però, tampoc poden perseguir els internautes com si forem delinqüents.

Teddy Bautista i els cavallers de l´ordre de la SGAE (bon títol per un llibre) volen lluitar contra la nova societat de l´informació i no s´adonen que no es poden posar barreres als oceans. Haurien de començar a adaptar-se ells a les noves circumstàncies perquè un altre model respecte a la música és possible.

La música podria aprofitar-se del tiró d´internet i distribuir-se a través d´aquest, ja que, no es necessita el soport físic (cd o dvd). La venta de cd´s y dvd´s està caent en picat degut a la consolidació del format *.mp3, pendrive, etc així que toca adaptar-se o morir.
Quant de temps fà que no vegeu algú amb un discman? Ara la gent gasta el dispositiu mp3 i ahí no cap el disc del artiste de moda. A més, perquè he de pagar per 13 cançons quan només m´agraden dos o tres. (açò no agrada al senyor Teddy).

Repecte al cine, és un poc més complicat però no impossible. Deixant de banda els preus abusius per vore una pel.lícula, hi ha bones opcions com són els videoclubs online on veus la película a bon preu i bona qualitat sense menejar-te de casa. El que està clar que res pot superar el vore una bona pel.lícula al cine però amb el preus actuals t´ho penses dues vegades.

Solucions hi han però falta vore si els dirigents de torn són capaços de vore-les.

Si voleu firmar contra el canon, entreu a la següent pàgina:

www.todoscontraelcanon.es

Per últim, vos deixe amb una frase de Teddy Bautista:

¿Porque la cultura tiene que ser gratis y no la vivienda? (on hi ha que firmar)

No hay comentarios:

Puntuación