jueves, 19 de junio de 2008

Crisi energètica

En aquests dies de màxims històrics en el preu del petroli, em pregunte si el problema no serà la sol.lució en si mateix. Pot sonar un poc estrany però crec que no anem a canviar el nostres hàbits de vida fins que no tingam l´aigua al coll, es a dir, i encara que em toque a mi també la butxaca, si el petroli segueix amb aquesta dinàmica alcista obligarà als governs i a nosaltres mateixos a buscar altres alternatives.
Les alternatives al petroli són reals en molts casos (eòlica, solar tèrmica, solar fotovoltaica, hidráulica, ...) però sempre tenim que els interesos econòmics primen sobre els mediambientals.
Es necesari el tancament del cicle del carboni, o siga, emitir la mateixa cantidad d´aquest element que el que fixen les plantes.
El problema es plantetja en uns pocs anys quant el petroli, metalls, etc comencen a minvar. No vullguera pintar un escenari pesimiste de guerres continues pels recursos i m´agradaria pensar en una nova cultura de reciclatge i recuperació - cadenes de desmontatge de vehicles per a fer-ne de nous - tancant també així el cicle dels metalls i materies primeres.
Per sort o per desgracia, ens ha tocat viure aquesta època i no ens queda altra opció que posar-se mans a l´obra cada un en la mesura que puga.
Açí teniu algunes pàgines per als que vos interese el tema:
www.crisisenergetica.org
www.energias-renovables.com
www.lageneraciondelsol.com

No hay comentarios:

Puntuación